CV-ketel vervangen Westbroek Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Westbroek? Grofweg heb je in juni 2021 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Het is een dilemma waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat hangt af van diverse componenten: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, in wat voor huis woon je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente De Bilt inzake aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Via deze website vind je de meeste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Maar ook zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen wat betreft de energieconsumptie over een jaar of 15. Via cvketel-warmtepomp.nl vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat is de prijs, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Westbroek.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Westbroek?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Westbroek [Update juni 2021]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Heb je al contact met de installateur gehad? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Westbroek is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is milieuvriendelijk, gunstig qua prijs en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook SmartHeat warmtepomp).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een bekwame warmtepomp installateur in Westbroek. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Trek na of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Welke woning is geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Westbroek

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Alleen, er zijn nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Berreta + Rodiac. Wat sluit aan bij mijn wensen? Hier check jij per mogelijkheid bruikbare informatie. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar direct inzetbare energie voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Lage energierekening
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet voordelig
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Westbroek: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €3600 (plaatsing inbegrepen).

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Combineren met vloerverwarming
 • CV-ketel blijft nodig
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Programmeerbaar
 • Automatisch geregeld
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Besparen op de energienota
 • Lage installatiekosten
 • Helaas geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen geluidsoverlast
 • Erg duur in gebruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Veiliger dan aardgas
 • Eén leverancier per regio
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Westbroek? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger ten opzichte van de traditionele ketel. Van belang: de winkelprijzen liggen hoger (en de aansluitkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Utrecht) ligt tussen de €2050 en €5550.

Artikelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het type (Hybride, Ventilatielucht, Water/water, Bodem/water, Lucht/lucht) betaal je tussen de € 2100 en €14000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Oudega vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna komen er installatiekosten bij kijken. De plaatsingskosten fluctueren doorgaans tussen de €1000 en €3800. Heb jij voorkeur voor een bodem-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomkosten

Een gasketel gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze historische subsidie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst ontdek jij de actuele subsidievergoeding in Westbroek. De bedragen liggen tussen de €1300 en €2900. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Ecopomp 9LMW-240 Agarant krijg je €1850 en in in het geval van de Alpha Innotec WWB20+WWSB121 bedraagt dit €2500. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente De Bilt.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp is dit al snel 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Westbroek?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Hansweert.


Een gasvrije woning

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op deze pagina lees je over een alternatieve CV ketel zonder gas in Westbroek. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Meteen van het gas af? De keuze is reuze: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels. De komende periode geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Utrecht.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Westbroek.