CV-ketel vervangen Zeeland Stap over op groenere stroom en bespaar tot wel €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Zeeland? In feite heb je in juni 2024 2 mogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Het is een dilemma waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Rond voorjaar 2030 moeten we volledig van het gas af. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen verschillende aspecten: hoe duurzaam moet het zijn, welk bedrag wil jij spenderen, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Cruciaal: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Landerd m.b.t. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hieronder signaleer je alle bekende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid aangaande het energieverbruik over 10 jaar. Op onze website bekijk je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Klik op een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zeeland.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Zeeland?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zeeland [Update juni 2024]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Zeeland ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe kan ik ’t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk ZBPro systeem).

Advies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een vakbekwame warmtepomp installateur in Zeeland. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Ga na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zeeland

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Echter, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Atag en Sentry. Welke past nu bij mijn mijn huis? Op deze website vind jij per optie meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Lage energierekening
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet voordelig
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Zeeland: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3100 met monteren.

 • Onuitputbare bron
 • Combineren met warmtepomp
 • Geen complete vervanger
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken houtkorrels, pellets genaamd. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Besparing tot 50%
 • Gemakkelijke brandstof
 • Voorraad pellets
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Besparen op de energienota
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Helaas geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Geen geluidsoverlast
 • Stroomgebruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen aangesloten op een warmtebron. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Geen keuzevrijheid
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Zeeland? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze vakmannen zijn aan de slag gegaan met een lijst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de HR-ketel. Niet vergeten: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) ligt tussen de €1450 en €4500.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water) schommelen de prijzen tussen de €3900 en €14500. Ook interessant: CV-Ketel in Rinsumageast vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. Deze aanlegkosten fluctueren doorgaans tussen de €1700 en €4000. Wil jij beslist een grondwater-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale ventilatiewarmtepomp kost je stukken minder.

Stroomkosten

Een normale CV draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn dan de consequenties? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

Overheidsbijdrage

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een gulle Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). In de actuele apparatenlijst detecteer je de huidige vergoeding in Zeeland. Deze liggen op het moment tussen de €1150 – €2700. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Enerso AiWa 8i EVI In krijg je €2200 en in in het geval van de Clivet WSHN-EE 31 bedraagt dit €3000. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Landerd.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten op een rij gezet? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 10 jaar, bij een water-water warmtepomp ga je richting de 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zeeland?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Hoevelaken.


Op weg naar een huis zonder gas

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Zeeland. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij een huis zonder gas? De keuze is reuze: elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers. Hedendaags ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Brabant.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs uit Zeeland.