CV-ketel vervangen Zuidveen Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Zuidveen? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een tweestrijd waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit meerdere overwegingen: hoe “groen” wil je zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Steenwijkerland ten aanzien van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hieronder check je de belangrijkste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen ten aanzien van onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van deze pagina ontdek je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Druk op een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zuidveen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Zuidveen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zuidveen [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Heb je al contact met de installateur gehad? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Zuidveen is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is een groene energiebron, voordelig en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Clivet verwarming).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en neem een doorgewinterde warmtepomp installateur in Zuidveen. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Check of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is onze woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zuidveen

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Alleen, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van onder andere Dru en ook Vaillant. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl analyseer jij per alternatief een korte uitleg. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Hoge subsidies
 • Niet goedkoop
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Zuidveen: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €4900 (plaatsing inbegrepen).

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Geen complete vervanger
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van speciaal geproduceerde korrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Programmeerbaar
 • Veilig en regelbaar
 • Hoog servicegehalte
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Flexibel
 • Onderhoudsvrij
 • Geen subsidieregeling
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomvreter
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Zuidveen? Dan krijg je te maken met vele soorten kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de gas-ketel. Van belang: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Overijssel) fluctueert tussen de €2400 tot €5100.

Productkosten

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op de soorten systemen (Bodem/water, Lucht/lucht, Hybride, Water/water, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €3300 en €19000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in s-Heerenberg vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Ten tweede zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €1700 tot €3400. Ga je voor een grond-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard ventilatielucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomverbruik

De HR-ketel draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

Tegemoetkoming van het rijk

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Daarom is er een historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst check je per systeem (merk & type) de subsidie in Zuidveen. Vergoedingen schommelen tussen de €1950 tot €3600. Een rekenvoorbeeld: voor de Enerso AWK-O 13 EVI ontvang je €2050 en voor de Danfoss DHP-L Opti Pro+ 13 ligt dat op €3300. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Steenwijkerland.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer 7 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zuidveen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Houten.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Via deze pagina lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in Zuidveen. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Dan zijn er verschillende opties: pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen. De komende jaren geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Overijssel.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in Zuidveen.